lördag 20 mars 2010
Bakar igen
Foto Ulf Svensson
Långpannebröd
Ett recept från Allt om mat
50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk honung
1 msk salt
1 dl linfrö
5 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
Tillagning
Ett lättbakat bröd, bara att trycka ut i långpannan efter första jäsningen. Brödet är hållbart i frysen i ca 6 månader.
1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrö, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
2. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm invändigt med bakplåtspapper. Tryck ut degen i långpannan. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
3. Sätt ugnen på 225°. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
ser gott ut
Hej Maggan!!
vad du är duktig och bakar!!!
Detta bröd i långpannan SER ocks å JÄTTELÄCKERT ut!!
Kramen vännen!!!/Margit
Åh vad gott det ser ut!
Så mycket gott du bakar!!! :) Håller tummarna för dig! ;) kram
Skicka en kommentar